Opskrifter
Bøf stroganoff med kalvelårtunge og bagte rodfrugter
Mandag, 3. september 2012Opdateret 5. majaf Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina Krüger
Er det koldt udenfor, og skal det være nemt? Så prøv denne version af den klassiske bøf stroganoff med kalvelårtunge.

30 min
4 personer
Bøf stroganoff
800 g kalvelårtunge skåret i strimler
6 rødløg i skiver
2 fed hvidløg, hakket
20 g smør
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. paprika
Salt og peber
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 dåse hakkede, flåede tomater
Evt. 1 dl vand
1 dl piskefløde
Tilbehør
Salat med bagte rodfrugter
Fremgangsmåde
- Brun kødet i smør og olie i en stegegryde, evt. ad flere omgange.
- Tag kødet op og steg løgene glasklare.
- Kom kødet tilbage i gryden og sauter hvidløget med ved svagere varme.
- Kom tomatkoncentrat, salt, peber og paprika ved og tilsæt de hakkede, flåede tomater.
- Kog det godt igennem og smag til. Jævn med fløde og tilsæt evt. vand.
- Bland en salat med kvarte rodfrugter, f.eks. persillerod eller jordskok og krølsalat. Servér.

Hovedretter
Lyn-stroganoff med kartoffelmos

Hovedretter
Forloren vildtgryde - gryderet med tvist